...

Schilder Werkzaamheden – Alles wat je moet weten

Schilder werkzaamheden zijn een essentieel onderdeel van het onderhoud en de renovatie van een huis. Of je nu een nieuw likje verf aanbrengt op de muren of een volledige make-over van het interieur wilt, een professionele schilder kan je helpen het gewenste resultaat te bereiken. In dit artikel bespreken we verschillende aspecten van schilder werkzaamheden, zoals de verschillende soorten schilderwerk, materialen en gereedschappen, voorbereiding van het oppervlak, technieken en verfapplicatie. We zullen ook ingaan op wanneer je een schilder nodig hebt, hoe je een professionele schilder kunt kiezen, de kosten van schilder werkzaamheden en veelgestelde vragen over schilder werkzaamheden. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden:

Belangrijkste punten om te onthouden

 • Er zijn verschillende soorten schilderwerk, zoals binnen- en buitenschilderwerk, en decoratief schilderwerk.
 • Het gebruik van de juiste materialen en gereedschappen is essentieel voor een goed schilderresultaat.
 • Een goede voorbereiding van het oppervlak, zoals het reinigen en schuren, is belangrijk voor een duurzame verflaag.
 • Er zijn verschillende technieken en verfapplicatiemethoden die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het gewenste effect.
 • Het inhuren van een professionele schilder biedt voordelen zoals ervaring, kwaliteit en garantie.

Wat zijn schilder werkzaamheden?

Verschillende soorten schilderwerk

Er zijn verschillende soorten schilderwerk waar je een professionele schilder voor kunt inschakelen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten schilderwerk:

 • Binnenschilderwerk: Dit omvat het schilderen van de binnenmuren, plafonds, deuren en kozijnen. Het zorgt voor een frisse uitstraling van je interieur en kan ook bijdragen aan het behoud van de materialen.
 • Buitenschilderwerk: Dit omvat het schilderen van de buitenmuren, kozijnen, deuren en andere houten of metalen oppervlakken. Het beschermt deze oppervlakken tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur van het materiaal.
 • Decoratief schilderwerk: Dit omvat het schilderen van decoratieve elementen zoals muurschilderingen, patroonverf, marmer- of houtimitaties. Het voegt karakter en persoonlijkheid toe aan een ruimte.
 • Industrieel schilderwerk: Dit omvat het schilderen van grote oppervlakken zoals fabriekshallen, magazijnen en bruggen. Het vereist speciale coatings en technieken om de duurzaamheid en bescherming te waarborgen.

Materialen en gereedschappen

Bij het uitvoeren van schilder werkzaamheden is het belangrijk om de juiste materialen en gereedschappen te gebruiken. Hieronder vind je een overzicht van enkele essentiële items:

 • Verf: Kies de juiste verf voor het oppervlak dat je wilt schilderen. Er zijn verschillende soorten verf beschikbaar, zoals acrylverf, alkydverf en latexverf.
 • Kwasten en rollers: Gebruik kwasten en rollers van goede kwaliteit voor een mooi en gelijkmatig resultaat. Zorg ervoor dat je de juiste maat en type kwast of roller kiest voor het oppervlak dat je gaat schilderen.
 • Schuurpapier: Voorbereiding van het oppervlak is essentieel voor een goede hechting van de verf. Gebruik schuurpapier om het oppervlak glad te maken en eventuele oneffenheden te verwijderen.

Tip: Zorg ervoor dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt, zoals een stofmasker en handschoenen, om jezelf te beschermen tijdens het schilderen.

Voorbereiding van het oppervlak

Bij het schilderen is een goede voorbereiding van het oppervlak essentieel voor een mooi en duurzaam resultaat. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet volgen:

 1. Reinig het oppervlak grondig om vuil, stof en vet te verwijderen. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel of spons.
 2. Schuur het oppervlak om oneffenheden en oude verflagen te verwijderen. Gebruik hiervoor schuurpapier met de juiste korrelgrootte, afhankelijk van de staat van het oppervlak.
 3. Repareer eventuele beschadigingen, zoals scheuren of gaten, met een geschikt vulmiddel. Zorg ervoor dat het vulmiddel goed droog is voordat je verder gaat met schilderen.
 4. Breng een primer aan op het oppervlak om de hechting van de verf te verbeteren en een egale ondergrond te creëren. Kies een primer die geschikt is voor het type oppervlak en de verf die je gaat gebruiken.
 5. Controleer het oppervlak op eventuele onvolkomenheden en maak deze glad met een plamuurmes of schuurpapier.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de verf beter hecht en het eindresultaat er professioneel uitziet.

Technieken en verfapplicatie

Bij schilderwerkzaamheden zijn er verschillende technieken en methoden die gebruikt kunnen worden om verf aan te brengen op oppervlakken. Een veelgebruikte techniek is het gebruik van een verfroller, waarmee je snel grote oppervlakken kunt bedekken. Een verfkwast wordt vaak gebruikt voor het precisiewerk, zoals het schilderen van randen en hoeken.

Een andere techniek is het spuiten van verf, wat vooral handig is bij het schilderen van grote oppervlakken of moeilijk bereikbare plekken. Hierbij wordt de verf gelijkmatig en dun aangebracht, wat zorgt voor een gladde afwerking.

Het is belangrijk om de juiste verfapplicatie techniek te kiezen, afhankelijk van het type oppervlak en het gewenste resultaat. Een professionele schilder kan je adviseren over de beste techniek voor jouw specifieke situatie.

Belangrijk: Zorg altijd voor een goede voorbereiding van het oppervlak voordat je begint met schilderen. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en een duurzamer resultaat.

Wanneer heb je een schilder nodig?

Onderhoud en bescherming

Als het gaat om schilderwerk, is onderhoud en bescherming van essentieel belang. Door regelmatig schilderwerk uit te voeren, kun je de levensduur van je oppervlakken verlengen en ze beschermen tegen schade door weersinvloeden en slijtage. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Zorg ervoor dat je oppervlakken schoon en droog zijn voordat je begint met schilderen. Verwijder eventuele losse verf, vuil of roest.
 • Gebruik hoogwaardige verf en materialen die geschikt zijn voor de specifieke oppervlakken die je wilt schilderen.
 • Breng meerdere dunne lagen verf aan in plaats van één dikke laag. Dit zorgt voor een betere dekking en duurzaamheid.
 • Controleer regelmatig je geschilderde oppervlakken op tekenen van schade of veroudering. Repareer eventuele beschadigingen zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

Een goede onderhouds- en beschermingsroutine kan ervoor zorgen dat je schilderwerk er jarenlang mooi en fris uitziet.

Renovatie en herstel

Bij renovatie en herstelwerkzaamheden is het belangrijk om een professionele schilder in te schakelen. Renovatie kan verschillende aspecten omvatten, zoals het herstellen van beschadigde oppervlakken, het vervangen van verouderde verflagen en het opknappen van verwaarloosde ruimtes. Een ervaren schilder kan de juiste technieken en materialen gebruiken om het beste resultaat te bereiken.

Bij herstel gaat het vaak om het repareren van beschadigde verflagen, zoals afbladderende verf, scheuren of vochtproblemen. Een schilder kan de oorzaak van het probleem identificeren en de juiste oplossing bieden. Het is belangrijk om tijdig in te grijpen bij herstelwerkzaamheden om verdere schade te voorkomen.

Een professionele schilder heeft de kennis en ervaring om renovatie- en herstelwerkzaamheden efficiënt en effectief uit te voeren. Door een schilder in te schakelen, kun je er zeker van zijn dat het resultaat duurzaam en van hoge kwaliteit is. Daarnaast kan een schilder advies geven over de juiste verfsoorten en kleuren die passen bij de stijl en sfeer van je woning.

Nieuwbouw en interieurontwerp

Bij nieuwbouw en interieurontwerp is het inschakelen van een professionele schilder essentieel. Een schilder kan je helpen bij het kiezen van de juiste kleuren en verfsoorten die passen bij de stijl en sfeer die je wilt creëren. Daarnaast zorgt een professionele schilder voor een strakke en gelijkmatige verflaag, waardoor het eindresultaat er professioneel uitziet.

Een belangrijk aspect bij nieuwbouw en interieurontwerp is de voorbereiding van het oppervlak. Een professionele schilder zal ervoor zorgen dat het oppervlak goed gereinigd en geschuurd wordt voordat er met schilderen wordt begonnen. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en een duurzaam resultaat.

Daarnaast kan een professionele schilder ook advies geven over de juiste verftechnieken en applicatiemethoden. Zo kan hij bijvoorbeeld gebruik maken van speciale technieken zoals spuiten of stucwerk om een uniek en professioneel effect te creëren.

Kortom, bij nieuwbouw en interieurontwerp is het inschakelen van een professionele schilder een verstandige keuze. Hij kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes en zorgt voor een professioneel en duurzaam resultaat.

Professionele versus doe-het-zelf schilderwerk

Als het gaat om schilderwerk, heb je de keuze tussen het inhuren van een professionele schilder of het zelf doen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Kwaliteit: Een professionele schilder heeft ervaring en expertise om hoogwaardig schilderwerk af te leveren. Ze kennen de juiste technieken en hebben toegang tot kwaliteitsmaterialen. Als je hoge kwaliteit en een professionele afwerking wilt, is het inhuren van een professional de beste keuze.
 • Tijd en moeite: Schilderen kan een tijdrovende en arbeidsintensieve klus zijn. Als je geen ervaring hebt met schilderen of als je geen tijd hebt om het zelf te doen, kan het inhuren van een professional je veel tijd en moeite besparen.
 • Kosten: Het zelf doen van schilderwerk kan in eerste instantie goedkoper lijken, omdat je geen arbeidskosten hoeft te betalen. Echter, het inhuren van een professional kan uiteindelijk kosteneffectiever zijn, omdat zij het werk sneller en efficiënter kunnen doen.

Tip: Als je besluit om zelf te schilderen, zorg er dan voor dat je de juiste materialen en gereedschappen hebt en neem de tijd om je goed voor te bereiden. Dit zal helpen om een beter resultaat te bereiken.

Hoe kies je een professionele schilder?

Referenties en portfolio

Bij het kiezen van een professionele schilder is het belangrijk om naar hun referenties en portfolio te kijken. Referenties geven je een idee van de kwaliteit van hun werk en de tevredenheid van eerdere klanten. Vraag de schilder om contactgegevens van klanten die ze eerder hebben geholpen, zodat je hun ervaringen kunt navragen.

Een portfolio is een verzameling van het werk dat de schilder heeft gedaan. Dit kan je helpen om een idee te krijgen van hun stijl en vaardigheden. Kijk naar foto’s van eerdere projecten en let op de kwaliteit van het vakmanschap en de afwerking.

Het is ook een goed idee om online recensies en beoordelingen van de schilder te bekijken. Dit kan je een beter beeld geven van hun reputatie en betrouwbaarheid. Let op positieve recensies en eventuele klachten of problemen die klanten hebben ervaren.

Een schilder met goede referenties, een indrukwekkend portfolio en positieve recensies is waarschijnlijk een betrouwbare keuze voor jouw schilderwerkzaamheden.

Ervaring en certificering

Bij het kiezen van een professionele schilder is het belangrijk om te kijken naar hun ervaring en certificering. Een schilder met jarenlange ervaring heeft waarschijnlijk een brede kennis en vaardigheden opgebouwd in verschillende soorten schilderwerk. Daarnaast kan een certificering aantonen dat de schilder voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen.

Het is aan te raden om te vragen naar referenties en het portfolio van de schilder. Dit geeft je een idee van hun eerdere werk en de tevredenheid van hun klanten. Daarnaast kun je ook vragen naar eventuele certificeringen die de schilder heeft behaald, zoals een vakdiploma of een keurmerk.

Een professionele schilder met ervaring en certificering kan je de gemoedsrust geven dat het schilderwerk van hoge kwaliteit zal zijn. Het is belangrijk om deze aspecten in overweging te nemen bij het maken van je keuze.

Garantie en verzekering

Bij het kiezen van een professionele schilder is het belangrijk om te controleren of ze garantie bieden op hun werk. Garantie geeft je gemoedsrust, omdat het betekent dat de schilder verantwoordelijk is voor eventuele gebreken of problemen die zich voordoen na de voltooiing van het schilderwerk. Zorg ervoor dat je de garantievoorwaarden begrijpt voordat je akkoord gaat met een offerte.

Daarnaast is het ook essentieel om te controleren of de schilder een verzekering heeft. Een verzekering beschermt zowel de schilder als jou als klant in geval van schade of ongevallen tijdens het schilderproces. Het is verstandig om te vragen naar het type en de dekking van de verzekering om er zeker van te zijn dat je volledig beschermd bent.

Hieronder vind je een overzicht van belangrijke punten om te controleren bij garantie en verzekering:

PuntBelangrijk
GarantievoorwaardenBegrijp de voorwaarden van de garantie en wat er wel en niet gedekt is.
VerzekeringstypeVraag naar het type verzekering en de dekking ervan.
AansprakelijkheidControleer wie er aansprakelijk is in geval van schade of ongevallen.

Het is altijd verstandig om deze aspecten te bespreken voordat je een professionele schilder inhuurt, zodat je met vertrouwen kunt genieten van het eindresultaat van het schilderwerk.

Kosten van schilder werkzaamheden

Factoren die de kosten beïnvloeden

Bij het bepalen van de kosten van schilder werkzaamheden zijn er verschillende factoren die een rol spelen. Hier zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • Oppervlakte: De grootte van het te schilderen oppervlak heeft invloed op de kosten. Hoe groter het oppervlak, hoe meer verf en tijd er nodig is.
 • Voorbereiding: De staat van het oppervlak bepaalt hoeveel voorbereidend werk er nodig is. Als er veel reparaties of schuren nodig zijn, kan dit de kosten verhogen.
 • Verfsoort: Het type verf dat wordt gebruikt, kan ook invloed hebben op de kosten. Hoogwaardige verf kan duurder zijn, maar kan ook langer meegaan en betere resultaten opleveren.

Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het plannen van schilder werkzaamheden. Door een realistische inschatting te maken van de kosten, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en ervoor zorgen dat u het gewenste resultaat krijgt.

Gemiddelde prijzen voor schilderwerk

De gemiddelde prijzen voor schilderwerk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele richtlijnen om rekening mee te houden:

 • Voor kleinere schilderklussen, zoals het schilderen van een deur of raamkozijn, kunnen de kosten gemiddeld tussen de €100 en €300 liggen.
 • Voor grotere schilderprojecten, zoals het schilderen van een hele kamer of een volledige woning, kunnen de kosten gemiddeld tussen de €500 en €3000 liggen.
 • De kosten kunnen ook variëren op basis van het type verf dat wordt gebruikt. Hoogwaardige verf kan duurder zijn dan standaardverf.

Het is belangrijk om op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project. Het is altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen en services van verschillende schilders te vergelijken.

Besparen op schilderwerk

Als je geld wilt besparen op schilderwerk, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Hier zijn enkele tips:

 1. Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij verschillende schilders en vergelijk de prijzen en services die ze bieden. Op deze manier kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.
 2. Zelf voorbereiden: Je kunt geld besparen door zelf de voorbereiding van het oppervlak te doen, zoals het schoonmaken en schuren. Dit kan de arbeidskosten van de schilder verminderen.
 3. Kies de juiste verf: Kies voor kwaliteitsverf die lang meegaat en minder vaak opnieuw hoeft te worden aangebracht. Hoewel dit misschien duurder is in de aanschaf, kan het op de lange termijn kosten besparen.

Tip: Vraag advies aan een professionele schilder over welke verf het meest geschikt is voor jouw specifieke project.

 1. Onderhoud: Regelmatig onderhoud van het schilderwerk kan voorkomen dat er grote renovaties nodig zijn. Door kleine beschadigingen tijdig te repareren, kun je kosten besparen op lange termijn.
 2. Subsidies en belastingvoordelen: Informeer bij de overheid of er subsidies of belastingvoordelen zijn voor schilderwerk. Dit kan je helpen om de kosten te verlagen.

Belastingvoordelen en subsidies

Belastingvoordelen en subsidies kunnen een belangrijke rol spelen bij het financieren van schilderwerkzaamheden. Door gebruik te maken van deze regelingen kun je mogelijk besparen op de kosten van het schilderen. Hieronder vind je een overzicht van enkele mogelijke belastingvoordelen en subsidies:

 • BTW-tarief: Voor schilderwerk aan woningen ouder dan 2 jaar geldt het verlaagde BTW-tarief van 9%. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten.
 • Subsidies: Sommige gemeenten bieden subsidies aan voor het onderhouden of verfraaien van woningen. Deze subsidies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor schilderwerk.

Het is belangrijk om te weten dat de beschikbaarheid en voorwaarden van belastingvoordelen en subsidies kunnen variëren. Het is daarom verstandig om bij de belastingdienst en gemeente na te gaan welke regelingen er op dit moment van toepassing zijn en of je in aanmerking komt.

Tip: Neem contact op met een professionele schilder om advies te krijgen over mogelijke belastingvoordelen en subsidies die van toepassing zijn op jouw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen over schilder werkzaamheden

Hoe lang duurt het schilderwerk?

De duur van het schilderwerk hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het oppervlak, de staat van het oppervlak en het type verf dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan het schilderen van een gemiddelde kamer enkele dagen tot een week duren. Voor grotere projecten, zoals het schilderen van een volledig huis, kan het enkele weken duren.

Het is belangrijk om te weten dat de duur van het schilderwerk ook kan worden beïnvloed door externe factoren, zoals het weer. Slecht weer kan het schilderproces vertragen, omdat verf tijd nodig heeft om te drogen en te hechten aan het oppervlak. Daarom is het raadzaam om rekening te houden met mogelijke vertragingen bij het plannen van het schilderwerk.

Hieronder vind je een overzicht van de geschatte duur van verschillende schilderwerkzaamheden:

SchilderwerkzaamheidGeschatte duur
Een kamer schilderen2-5 dagen
Een huis schilderen1-3 weken
Buitenschilderwerk2-4 weken

Let op: Deze duur is slechts een schatting en kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project.

Hoe vaak moet je schilderen?

Het is belangrijk om regelmatig je huis of gebouw te schilderen om het in goede staat te houden en te beschermen tegen weersinvloeden. Hoe vaak je moet schilderen hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de verf, de blootstelling aan zonlicht en regen, en de staat van het oppervlak.

Gemiddeld genomen moet je de buitenkant van je huis om de 5 tot 10 jaar schilderen. Dit kan echter variëren afhankelijk van de eerder genoemde factoren. Als je merkt dat de verf begint af te bladderen, verkleurd is of als er scheuren of andere beschadigingen zijn, is het waarschijnlijk tijd om opnieuw te schilderen.

Het schilderen van het interieur van je huis is meestal minder frequent nodig. In de meeste gevallen is het voldoende om het interieur om de 7 tot 10 jaar te schilderen. Dit kan echter ook afhangen van de kwaliteit van de verf en de mate van gebruik en slijtage.

Het is altijd een goed idee om regelmatig het schilderwerk te inspecteren en indien nodig actie te ondernemen. Een goed onderhouden verflaag kan de levensduur van je huis verlengen en de waarde ervan behouden.

Kan ik zelf schilderen?

Ja, je kunt ervoor kiezen om zelf te schilderen als je handig bent en de juiste kennis en vaardigheden hebt. Het schilderen van een klein oppervlak, zoals een muur of een meubelstuk, kan een leuke doe-het-zelf activiteit zijn. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

 • Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en glad is voordat je begint met schilderen. Verwijder eventuele oude verfresten en vul gaten of scheuren op.
 • Primer: Breng een primer aan om de verf beter te laten hechten en dekking te verbeteren.
 • Verfapplicatie: Gebruik een kwast of roller om de verf gelijkmatig aan te brengen. Werk in dunne lagen en laat elke laag goed drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

Het is belangrijk om te weten dat professionele schilders vaak over meer ervaring en expertise beschikken, vooral bij grotere projecten of speciale technieken. Als je twijfelt of het zelf schilderen de beste keuze is, kun je altijd een professionele schilder raadplegen voor advies.

Wat als ik niet tevreden ben met het resultaat?

Als je niet tevreden bent met het resultaat van het schilderwerk, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan de schilder te laten weten. Communiceer duidelijk wat je niet tevreden bent en geef de schilder de kans om het probleem op te lossen. In de meeste gevallen zal een professionele schilder bereid zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Als de schilder niet bereid is om het probleem op te lossen of als je er niet uitkomt, kun je overwegen om een klacht in te dienen bij een brancheorganisatie of een geschillencommissie. Deze organisaties kunnen bemiddelen tussen jou en de schilder om tot een oplossing te komen.

Het is altijd verstandig om voorafgaand aan het schilderwerk duidelijke afspraken te maken over de kwaliteit en het gewenste resultaat. Dit kan bijvoorbeeld worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Op deze manier kun je eventuele misverstanden voorkomen en heb je een duidelijk referentiepunt als er toch problemen ontstaan.

Bent u op zoek naar antwoorden op veelgestelde vragen over schilder werkzaamheden? Dan bent u bij Saffier Stukadoor aan het juiste adres! Wij hebben jarenlange ervaring in het schilderen van verschillende oppervlakken en kunnen al uw vragen beantwoorden. Of het nu gaat om het schilderen van uw woning, kantoorpand of ander object, wij staan voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over schilder werkzaamheden. We hebben gekeken naar de verschillende soorten schilderwerk, de benodigde materialen en gereedschappen, en de stappen die je moet volgen voor een succesvolle schilderklus. Het is belangrijk om te onthouden dat schilderen een vakmanschap is en dat het inhuren van een professionele schilder vaak de beste keuze is. Door de juiste voorbereiding en het gebruik van hoogwaardige verf en materialen, kun je ervoor zorgen dat je schilderwerk langdurig mooi blijft. Dus, of je nu je interieur wilt opfrissen of je buitenmuren wilt beschermen, met de kennis uit dit artikel ben je goed voorbereid op je volgende schilderproject.

Veelgestelde vragen over schilder werkzaamheden

Wat zijn de verschillende soorten schilderwerk?

Er zijn verschillende soorten schilderwerk, zoals binnen- en buitenschilderwerk, decoratief schilderwerk, en onderhoudsschilderwerk.

Welke materialen en gereedschappen worden gebruikt bij schilderwerk?

Bij schilderwerk worden onder andere verf, kwasten, rollers, schuurpapier, en afplaktape gebruikt.

Hoe bereid je het oppervlak voor op schilderwerk?

Het oppervlak moet schoon, droog en glad zijn voordat je gaat schilderen. Dit kan onder andere betekenen dat je het oppervlak moet reinigen, schuren en eventuele beschadigingen moet repareren.

Welke technieken worden gebruikt bij het aanbrengen van verf?

Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden bij het aanbrengen van verf, zoals rollen, kwasten, spuiten, en stempelen.

Wanneer heb je een schilder nodig?

Je hebt een schilder nodig voor onderhoud en bescherming van je schilderwerk, renovatie en herstel van beschadigd schilderwerk, het schilderen van nieuwbouw en interieurontwerp, en wanneer je professioneel schilderwerk wilt laten uitvoeren in plaats van zelf te schilderen.

Hoe kies je een professionele schilder?

Bij het kiezen van een professionele schilder kun je letten op zaken zoals het vergelijken van offertes, het bekijken van referenties en het portfolio van de schilder, de ervaring en certificering van de schilder, en de garantie en verzekering die de schilder biedt.

Privacy Verklaring

Persoonsgegevens die wij verwerken
Saffier-Stukadoor verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruikmaakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam
– Telefoonnummer
– E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen om te voorkomen dat er gegevens over kinderen worden verzameld zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Saffierstucadoorsenschildersbedrijf@live.nl, zodat wij deze informatie kunnen verwijderen.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Saffier-Stukadoor verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.

Geautomatiseerde besluitvorming
Saffier-Stukadoor neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Saffier-Stukadoor) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Saffier-Stukadoor bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de minimale wettelijke bewaartermijn voor een bedrijfsadministratie.

Delen van persoonsgegevens met derden
Saffier-Stukadoor verstrekt uitsluitend aan derden informatie als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Saffier-Stukadoor gebruikt alleen technische en functionele cookies, evenals analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Saffier-Stukadoor. Tevens heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Saffierstucadoorsenschildersbedrijf@live.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine-readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Saffier-Stukadoor wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Saffier-Stukadoor neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en treft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via Saffierstucadoorsenschildersbedrijf@live.nl.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.